Hoorn

Hoofdtoren gezien vanaf Houten Hoofd

Hoorn is een stad waar je snel verliefd op wordt. Ontdek deze schitterende stad aan het Markermeer met zijn mooie, historische haven met de Hoofdtoren en De Jongens van Bontekoe (waar onze 2 slaapkamers naar vernoemd zijn). In de binnenstad staan ruim driehonderd Rijksmonumenten, die je herinneren aan de hoogtijdagen die Hoorn als VOC stad beleefde in de 17de eeuw.

Op zoek naar een leuk museum? Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twintigste Eeuw een feest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reis je in de tijd.

www.wfm.nl

www.museumhoorn.nl

www.stoomtram.nl

Een leuke manier om de stad te leren kennen is door middel van een (privé) stadswandeling. Zo wandel je langs de mooiste plekjes. Dit kan o.a. met Local Guide Hoorn:

www.localguidehoorn.com

Hoorn ontdekken vanaf het water? Boek dan een tochtje met Watertaxi Hoorn:

www.watertaxihoorn.nl (opstap-/afstapplaats ’t Jeudje ligt op een kleine 10 minuten lopen van de B&B):

Hoorn actief ontdekken vanaf het water? Denk dan eens aan een lesje suppen bij Supspirit:

www.supspirit.nl

Ontdek Hoorn op wielen. Dit kan per (elektrische) fiets maar ook per Segway, E-Chopper of E-Kickbike! Op zo’n 10 minuten lopen van de B&B kun je deze huren:

https://www.renttourbuy.nl/hoorn/

In de zomermaanden is er veel vertier in de stad. Van half juli tot eind augustus zijn de toeristische woensdagmarkten een grote trekpleister.

In Hoorn kun je ook prima terecht voor een plezierig dagje winkelen, al dan niet onderbroken of afgerond met een hapje en een drankje. In Hoorn zijn veel restaurants gevestigd. Het aanbod loopt uiteen van eenvoudige familierestaurants tot haute cuisine voor de fijnproevers en zo’n beetje alles wat daartussen zit. Diverse restaurants zijn in prachtige, monumentale panden gevestigd.

In de B&B hebben we een informatiemap voor je klaarliggen met o.a. onze favoriete restaurants, de beste plekjes voor een koffie- of thee break, de fijnste terrassen, de leukste winkels en toffe activiteiten. Reserveren kan noodzakelijk zijn dus geef ons gerust bij je boeking aan wat je wensen zijn en wij sturen je wat tips vooraf!

Interessante en leuke informatie over wat Hoorn te bieden heeft, vind je ook op de website:

www.ikhouvanhoorn.nl

Onderstaande afbeeldingen zijn allen
op loopafstand B&B Draafsingel gefotografeerd: